Okrągłe, ciemnoniebieskie, słodkie i soczyste — właśnie takie są borówki amerykańskie, które uznawane są za kuzynki dobrze nam znanych jagód leśnych. Owoce liofilizowane borówki amerykańskiej nie tylko zachwycają nas niepowtarzalnym smakiem, ale również wyjątkowymi właściwościami odżywczymi, które pozytywnie wpływają na pracę naszego organizmu. Zobacz, dlaczego warto wprowadzić borówki amerykańskie do swojej codziennej diety.
Borówka amerykańska a choroby
Borówka amerykańska liofilizowana jest owocem, który jest pełny witamin, mikro- oraz makroelementów, dzięki czemu pozytywnie wpływa na naszą pamięć, dba o nasz wzrok, jak również zapobiega nadciśnieniu tętniczemu. Co więcej, codzienne zjadanie kilku borówek amerykańskich przyczyni się do ogólnej poprawy pracy organizmu, a także ochroni nas przed marskością wątroby. Warto wiedzieć, że borówki zawierają w sobie ogromne pokłady antyoksydantów, dzięki czemu możesz liczyć na ogólną poprawę kondycji skóry, paznokci oraz włosów, jak również sprawnej pracy układu trawiennego czy narządu wzroku. Silne właściwości antyoksydacyjne borówek sprawiają, że nasz organizm będzie chronił się przed nadmiernym starzeniem i jednocześnie wzmocni organizm przed powstawaniem komórek nowotworowych.
Cenne właściwości odżywcze
Decydując się na wprowadzenie do swojej codziennej diety borówek amerykańskich, które świetnie sprawdzą się jako dodatek do śniadania czy deserów, musisz wiedzieć, że zawarte są w nich cenne właściwości odżywcze, które będziesz mógł suplementować. W borówkach mnóstwo jest cynku, potasu, miedzi, żelaza, jak również wapnia i selenu. Nie można również zapomnieć o ogromnych pokładać witaminy A, B, C, E oraz PP, które przyczyniają się do poprawy narządu wzroku. Najwięcej w borówkach amerykańskich jest antyoksydantów, które nie tylko wpłyną na nasz wygląd zewnętrzny, ale również pomogą nam w profilaktyce antyrakowej.
Twój wpis został dodany i wkrótce pojawi się na stronie
Twoja opinia została dodana i wkrótce pojawi się na karcie przychodni